SELSKAPETS HISTORIE

Philip Hauge har produsert industristikkontakter og -plugger for ulike anvendelsesområder i over 70 år.

Virksomheten ble startet i 1945 av haldenseren og sivilingeniøren Philip Hauge (01.10.1900 - 25.01.1981). Han fant en nisje i datidens elektromarked ved å satse på industristikkontakter som firmaets hovedprodukt, en ide som trolig vokste frem etter mange år som salgsingeniør hos norske elektrogrossister, hovedsakelig Brinchmann & Co AS.

I de første årene drev Philip Hauge virksomheten sin fra meget beskjedne lokaler på en gård på Minde, nærmere bestemt Wergeland utenfor Bergen. I oppstarten var det kun en ansatt i tillegg til Philip Hauge selv. Likevel var det nettopp i lokalene på Wergeland at mange av «Haugeproduktene» ble utviklet og har sin opprinnelse.

Etter hvert som både omsetning og antall ansatte økte, ble virksomheten på begynnelsen av 60- tallet flyttet til egen tomt og bygg på Midttun i Fana Kommune. Med større lokaler lå forholdene til rett for forbedring av arbeidsmetoder og en mer rasjonell produksjon. Produksjonen foregikk på Midttun i cirka 50 år og ettersom virksomheten hadde flere perioder med ekspansjon, ble det også gjort flere utbygginger her.

Philip Hauge var i mer enn 30 år en del av ASEA og senere ABB-konsernet og ble 1. oktober 2001 fusjonert inn i ABB. I forbindelse med fusjonen ble virksomheten flyttet fra Midttun til Krokatjønnveien i Fyllingsdalen i Bergen hvor vi også har vår produksjon i dag.

1. mai 2017 ble Philip Hauge AS skilt ut som eget selskap i forbindelse med at ABB bestemte seg for å skille ut produksjon av spesialprodukter fra sin kjernevirksomhet.

Selskapet ledes i dag av daglig leder Nils Rauboti. Både han og mange av de ansatte har lang fartstid i selskapet og har derfor også solid erfaring og spisskompetanse på «Haugeproduktene», noe vi tror har vært mye av oppskriften på hvorfor så mange foretrekker våre produkter.

I forbindelse med Philip Hauges 50-årsjubileum i 1995, ble boken «I kontakt med fremtiden» utgitt. Den som ønsker å lese mer om selskapets historie kan gjøre dette ved å trykke på linken nedenfor;

https://www.nb.no/items/5dcf264ad385b2dc8c3464c43279d7d9?page=5&searchText=philip%2 0hauge